eetkamer

Het installeren van veerkrachtige geluidsisolatiewanden en plafondklemmen

Het is zeker een luidruchtige wereld daarbuiten. Wanneer mensen denken aan residentiële geluidsbeheersing of geluidsisolatie, zijn ze meestal op zoek naar het absorberen van geluid of het omgaan met echo- en nagalmproblemen. Dit artikel laat u zien hoe u een plafond en muur kunt geluidsisoleren met behulp van KINETICS™ Wood-Frame Ceiling Hanger Model ICW en Resilient Sound Isolation Clips op de muren.

Wat is geluidsisolatie?

Geluidsbeheersing is een actief of passief middel om de geluidsemissie te verminderen, de meeste mensen willen dit bereiken voor persoonlijk plezier, of het nu gaat om het verminderen van intern geluid van een huisbandkamer, kindertelevisiekamer of een thuisbioscoop, of om het verminderen van extern omgevingsgeluid, zoals bij buren, productie, trein- of vliegtuiggeluiden.

De eerste stap in How To Soundproof A Ceiling And Wall is het nauwkeurig diagnosticeren van de bron van het geluid dat u wilt verminderen.  Vaak is de beste manier om het geluid zo dicht mogelijk bij de bron te verminderen. Dit is vaak het geval wanneer u te maken heeft met luide aircocompressoren, ventilatoren of andere mechanische HVAC-apparatuur.

Wanneer u nadenkt over het verminderen van het geluid in een huis moet u overwegen om de nagalm te verminderen.  Nagalm is de echo die ontstaat als het geluid van oppervlakken in een ruimte weerkaatst in plaats van geabsorbeerd te worden.

Dit betekent vaak het installeren van dubbele of driedubbele ruiten die ontworpen zijn voor geluidsreductie, akoestische wand- en plafondpanelen, akoestische plafond- en wandtegels, het bedekken van hardhouten vloeren met tapijt, het verhogen van de isolatie, in de handel verkrijgbare bekledingen die ontworpen zijn voor geluidsbeheersing, het omkaderen van dubbele wanden of het gebruik van in de handel verkrijgbare trillingsisolatiesystemen.

Er zijn vier basisprincipes van geluidsbeheersing:

Als u nadenkt over hoe u een plafond en muur geluiddicht kunt maken, houdt u rekening met deze vier principes in uw plan.

Geluidsisolatie:

Het toevoegen van geluidsisolatie helpt de overdracht van geluid te absorberen door een massabarrière te bieden om het geluid op te nemen en te verstoren.  Voeg standaard glasvezel, “akoestische” of gerecyclede katoenen isolatie toe.  Gebruik R13 in de muren, R19 in het plafond.

Materialen zoals baksteen, dik glas, beton, metaal hebben allemaal een hoge dichtheid verstorende eigenschappen.  Het toevoegen van massa, zoals dubbele lagen gipsplaat, aan een muur of plafond kan helpen.

Geluidsabsorptie:

Geluidsabsorptie “zuigt” het geluid op als een spons. Veel voorkomende geluidsabsorptiematerialen zijn onder andere ontkoppelde loodhoudende tegels, opencellig schuim en glasvezel.

Trillingsdemping:

Trillingsdemping heeft betrekking op trillende oppervlakken. Het dempingsmechanisme werkt door de trillingsenergie uit de dunne plaat te halen en als warmte af te voeren.

Een veelvoorkomend materiaal is geluiddempend staal of massaal beladen vinyl dat uitstekend werkt als een geluidsoverdrachtblokkering op loodgieterijbuizen in plafonds en wanden.

Massa Geladen Vinyl is een dicht PVC-blad, geladen met Bariumsulfaat of Calciumsilicaat om gewicht toe te voegen. Het is een zwaar product en weegt één pond per vierkante voet, wat effectief is bij het verminderen van het luchtgeluid.

Comments zijn uitgeschakeld.