badkamer

Het elimineren van Half-Wobble!

We zien meestal halve muren bij trapopeningen, het vervangen van leuningen en balusters, maar ook in badkamers. Bij het verbouwen gebruiken we halve wanden met glas, veel meer in douches, om meer licht binnen te laten. Of je het nu een halve muur, kniemuur of Pony-muur noemt, het probleem is hetzelfde.  Ze hebben de neiging om te wankelen en veroorzaken klachten van klanten. Niemand houdt van een wiebelige muur, gescheurd pleisterwerk of gescheurde douchetegels die het gevolg zijn van wandbewegingen. In dit artikel bespreken we de Beste Methode om een halve muur te verstevigen.

Beste methode om een halve wand te verstevigen

Het versterken van een halve wand is eenvoudig te realiseren als de vloerbalken loodrecht op de halve wand staan. In dit geval hoeft u alleen maar een of twee balken naar beneden te laten lopen in de draagbalk en deze aan het vloerframe te bevestigen.

Deze methode vereist dat de ondervloer van bovenaf open is of dat het plafond van onderaf open is.

Versterking van de halve wand – Hoeveel bevestigingspunten?

U kunt dit op elke draagbalk doen, of slechts op een paar. Bevestig elke 2×4 bout aan de vloerbalk, of aan de blokkering tussen de balken, met constructielijm en 3″ structurele schroeven.

Als de vloerbalk evenwijdig aan uw halve muur loopt en de muur in lijn ligt met de vloerbalk, kunt u ½ of ¾” multiplex op de halve muur bevestigen en het multiplex naar beneden laten lopen in de draagbalk en bevestigen op de draagbalk.

Heeft u meer steun voor de halve wand nodig? Blokkering aan beide zijden van de balk toevoegen

Voor extra zijdelingse ondersteuning zal het toevoegen van 2x solid-blocking, op de vloerbalk, aan weerszijden van de 2×4 muurbout, meer stijfheid toevoegen, en ondersteuning aan de structurele schroeven. Dit is een gangbare methode bij het versterken van 4×4 palen in het dekframe.

Comments zijn uitgeschakeld.