Storing aan uw bedrijfsdeur, en nu

Een soepel werkende bedrijfsdeur is essentieel voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Of het nu gaat om een roldeur, sectionaaldeur, snelloopdeur of een ander type industriële deur, storingen kunnen onvermijdelijk zijn en op elk moment optreden. Het is van cruciaal belang om te weten hoe te reageren wanneer zich een storing voordoet, omdat dit directe gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering, de veiligheid en de algehele efficiëntie. In deze blog bespreken we wat te doen als zich een storing voordoet aan uw bedrijfsdeur.

  1. Veiligheid eerst

Bij een storing aan uw bedrijfsdeur is de veiligheid van uw medewerkers en eigendom de eerste prioriteit. Als de storing zich heeft voorgedaan terwijl de deur in beweging was, zorg er dan voor dat niemand in de buurt van de deur is en dat niemand probeert de deur op een verkeerde manier te openen of te sluiten. Controleer of de deur nog veilig en recht hangt aan alle staalkabels en dat de kabels niet beschadigd of gebroken zijn. Als dit in orde lijkt, kunt u proberen de deur handmatig te openen of sluiten indien nodig. Veel deuren hebben een noodhandbediening om de deur handmatig te kunnen sluiten.

  1. Identificeer de oorzaak

Probeer de oorzaak van de storing te identificeren. Is er sprake van mechanische problemen, elektrische storingen of andere problemen? Als u bekend bent met de werking van uw bedrijfsdeur, kunt u mogelijk de aard van de storing vaststellen. Zo niet, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele deurmonteur om het probleem te diagnosticeren. Veel storingen ontstaan door een onderbreking van de stroom bij werkzaamheden. Is er aan de elektriciteit gewerkt? Probeer dan het besturingssysteem opnieuw op te starten door de stekker van de deur eruit te halen, even te wachten en dan opnieuw de stekker er weer in te steken.

  1. Schakel een gekwalificeerde monteur In

Een gekwalificeerde deurmonteur is de juiste persoon om een storing aan uw bedrijfsdeur te verhelpen. Probeer niet om de deur zelf te repareren, tenzij u over de juiste kennis en ervaring beschikt. Het kan gevaarlijk zijn om zelf aan de deur te sleutelen, vooral als er sprake is van elektrische problemen. Het beste is om het bedrijf te benaderen die de deur heeft geïnstalleerd. Vaak is er bij de besturing van de deur een sticker aangebracht met de naam van de installateur. Deze hebben in vele gevallen een 24-uurs bereikbaarheid om u te helpen met uw deur.

  1. Houd documentatie bij

Het is een goed idee om documentatie bij te houden van eerdere onderhoudsbeurten en reparaties aan uw bedrijfsdeur. Dit kan de monteur helpen bij het sneller diagnosticeren van het probleem. Als u een servicecontract heeft met een deurleverancier, kunt u contact opnemen en hen op de hoogte stellen van de storing, zodat ze snel kunnen reageren.

  1. Communiceer met uw team

Houd uw team op de hoogte van de situatie. Als de storing invloed heeft op de toegang tot het gebouw of de bedrijfsvoering, is het belangrijk om alternatieve plannen te bespreken. Communiceer duidelijk wat de verwachte downtime is en welke maatregelen er worden genomen om het probleem op te lossen.

  1. Preventieve maatregelen

Om toekomstige storingen te minimaliseren, is het raadzaam om regelmatig preventief onderhoud aan uw bedrijfsdeur uit te voeren. Dit kan problemen identificeren voordat ze zich voordoen en ervoor zorgen dat de deur soepel blijft werken. Bespreek met uw deurleverancier welke onderhouds- en serviceprogramma’s beschikbaar zijn.

  1. Overweeg een reserveplan

Als uw bedrijf afhankelijk is van de bedrijfsdeur voor de dagelijkse bedrijfsvoering, overweeg dan een reserveplan. Dit kan inhouden dat u reserveonderdelen op voorraad hebt of zelfs een back-up deursysteem voor noodgevallen. Hiermee kunt u de impact van een storing minimaliseren.

  1. Leer van de storing

Elke storing aan uw bedrijfsdeur biedt de mogelijkheid om te leren en te verbeteren. Na het oplossen van het probleem, overweeg om met uw monteur te bespreken wat de oorzaak was en welke maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige storingen te voorkomen.

Een storing aan uw bedrijfsdeur is een uitdaging, maar het kan worden aangepakt met de juiste aanpak. Prioriteit moet worden gegeven aan de veiligheid, en het inschakelen van een gekwalificeerde deurmonteur is essentieel. Door preventief onderhoud en het implementeren van een plan voor noodgevallen kunt u de impact van toekomstige storingen minimaliseren en uw bedrijfsvoering soepel laten verlopen.

Bent u op zoek naar een onderhoudsarme en minder storingsgevoelige bedrijfsdeur? Kijk dan ook eens naar de Compact bedrijfsdeur van Rolflex.

Comments zijn uitgeschakeld.