Creaties in de tuin maken met U-elementen beton

Betonnen U-elementen zijn voor diverse doeleinden te gebruiken. In de eerste plaats zien we ze vaak terug om dienst te doen als border. Ook als plantenbak worden U-elementen vaak gebruikt. Zo kunt u, zelfs in een kleine tuin, genieten van groene en bloeiende planten. Of maak er een mini-moestuintje van. Met bijpassende hoekelementen maakt u een dichte bak in elk gewenst formaat.

Betonnen U-elementen in de tuin

Omdat een U-element beton op diverse manieren geplaatst kan worden is het ook voor andere zaken bruikbaar. Draai het element bijvoorbeeld maar eens om. Dan ontstaat er ineens een handig zitelement of tuintafeltje. Het mooie is dat u deze tuinmeubels, in tegenstelling tot kunststof stoelen en tafels, het hele jaar door buiten kunt laten staan. Waar tuinmeubels van andere materialen na de winterperiode groen uitgeslagen zijn of zelfs kapot gevroren hoeft u daar bij betonnen U-elementen niet bang voor te zijn. Beton is bestand tegen alle weersinvloeden en oersterk. Wat ook een fijne bijkomstigheid is; beton krijgt in de loop der jaren een steeds mooiere uitstraling. Zo hebt u duurzame tuinmeubels naar eigen ontwerp die ontzettend lang mee gaan. Plaats 2 U-elementen op een bepaalde afstand van elkaar en bevestig er een stevige plank op. Zo ontstaat er een uniek en decoratief tuinbankje. Hebt u nog meer inspiratie nodig waarvoor betonnen U-elementen te gebruiken zijn? Zet het met de ‘pootjes’ naar voren en er ontstaat een nisje. Wanneer u er meerderen naast en op elkaar stapelt hebt u een opbergplek voor het openhaardhout. Keurig opgestapeld en het blijft op deze manier goed droog. Op deze manier kunt u ook een buitenkeuken of werkbank realiseren met voldoende opbergruimte.

Onverwoestbare U-elementen

De betonnen U-elementen zijn in diverse groottes en kleuren verkrijgbaar. Daarnaast zijn ze goed te bewerken met betonverf zodat u ze iedere gewenste kleur kunt geven. Wanneer u heel erg creatief bent kunt u de elementen zelfs mozaïeken. Kortom, de mogelijkheden met betonnen U-elementen zijn eindeloos te noemen. Experimenteer en probeer een aantal dingen uit. Zo ontstaat met de U-elementen in de tuin of op uw terras de meest mooie en verrassende creaties die iedere keer weer op een andere manier zijn te gebruiken.

Comments zijn uitgeschakeld.