lijm en kit

Lijmkit, de naam zegt het al, is een kit en lijm in 1. Je gebruikt het voor het vastlijmen van verschillende materialen. Het zorgt voor een sterke verbinding waarbij enige veerkracht gewenst is. Lijmkit is daarom ideaal voor gebruik rondom deuropeningen en ramen, maar het heeft veel meer toepassingen.

Zoek je een kit voor het verlijmen van materialen die aan spanning of zwaar gebruik worden blootgesteld? In dat geval is pu-lijm zeer geschikt. Deze lijm heeft een hoge hechtsterkte op veel verschillende ondergronden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over lijmkit en pu-lijm.

Lijmkit: voordelen

Ten opzichte van traditionele lijmen heeft lijmkit veel voordelen. Het heeft een extreem hoge aanhechting en zorgt daardoor voor een sterkere verbinding tussen verschillende oppervlakken. Lijmkit is flexibel waardoor het perfect is voor het vastlijmen van oppervlakken waarbij veerkracht nodig is. Daarnaast is deze lijm weersbestendig en dus ideaal voor het verlijmen en afdichten van materialen in allerlei omstandigheden, zowel binnen als buiten.

Verschillende soorten lijmkit

Je kunt lijmkit op verschillende manieren gebruiken. Denk hierbij aan het vullen van kieren en scheuren, het verlijmen van ongelijke materialen of het versterken van beschadigingen. Ook maak je met lijmkit eenvoudig waterdichte afdichtingen rondom deuren, ramen en leidingen.

Er zijn verschillende soorten lijmkitten die ieder hun specifieke toepassingen hebben. Daarom is het belangrijk dat je voor jouw project de juiste lijm kiest. Gangbare soorten lijmkitten zijn: acryl, polyurethaan, siliconen en latex. Zoek je een lijmkit met een extreem hoge hechtsterkte op veel verschillende ondergronden? Dan raden we aan om pu-lijm te gebruiken.

Wat is PU-lijm?

PU-lijm is een lijmkit die is gemaakt van polyurethaan. Wanneer je materialen moet verlijmen die aan spanning worden blootgesteld, dan is dit echt de perfecte lijm. Je verlijmt hiermee eenvoudig verschillende materialen, zoals hout op metaal of glas op kunststof. Daarnaast is deze lijm waterdicht en zeer hittebestendig. PU-lijm is daarom ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes en ruimtes met hoge temperaturen. Daarnaast heeft PU-lijm een langere open tijd dan andere lijmsoorten. Hierdoor heb je meer tijd om de materialen uit te lijnen voordat de lijm uithardt.

Effectief lijmen en kitten: enkele tips

Tot slot geven we enkele tips voor het effectief lijmen en kitten. Het is handig om vooraf alle materialen in een logische volgorde klaar te leggen. Dit is vooral handig wanneer je sneldrogende materialen gebruikt. Zorg er ook voor dat de te lijmen oppervlakken vrij zijn van vet, vocht, vuil, lijm- en verfresten.

Heb je vragen over lijmkit of pu-lijm? Neem dan contact op met een groothandel in kitten en lijmen. Zij geven je graag een passend advies.

Comments zijn uitgeschakeld.