Verschillende toepassingen met Multiplex

Multiplex is een plaatsoort die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Dit komt omdat Multiplex makkelijk te bewerken is en zo dus in vele toepassingen geschikt is, voor zowel binnen als buiten. Er zijn ook zeker verschillende soorten Multiplex bijvoorbeeld; hardhout, okoume, berken en populieren. Wil jij nou Multiplex gebruiken voor jouw project? Lees dan hier onder snel verder. Voor welke toepassingen kun je nou eigen Multiplex gebruiken?

Constructie

Je ziet en hoort heel veel dat Multiplex platen worden gebruikt voor constructie projecten. Dit is vooral omdat het plaatmateriaal zo hard en vlak is. Door deze goede eigenschappen van het plaatmateriaal kan het bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor ondervloeren en vloeren. Maar denk ook aan daken en scheidingswandjes.

Meubels

Je hebt thuis waarschijnlijk wel meubels staan die bestaan uit hout. Misschien wel uit Multiplex hout! Je zal het haast niet denken, maar het wordt ook ontzettend veel gebruikt voor meubels. Door de kracht van Multiplex wordt het bijvoorbeeld ook wel gebruikt voor bureaus, kasten, bedden en planken. Doordat het plaatmateriaal zo glad is, is het makkelijk te schilderen en kan je het je eigen kleur geven. Wat voor meubels natuurlijk wel heel fijn is.

Exterieur

Multiplex schikt over een speciale laag die zorgt dat het plaatmateriaal niet rot. Hierdoor kan het plaatmateriaal ook perfect voor buiten worden gebruikt. De plaat kan in alle gewenste vormen en maten gezaagd worden. Je kunt het daardoor bijvoorbeeld gebruiken voor; boeidelen, gevelbekleding, dakranden etc.

Je hoeft verder bij Multiplex ook niet bang te zijn dat de platen krimpen of splinters achter laten. Doordat de platen niet krimpen zijn ze sterker dan MDF. Door de prijscategorie krijgen deze platen ook zeker de aandacht. Multiplex bestaat uit verschillende soorten lagen, die bij elkaar worden gehouden door houtconstructielijm. Deze lijm zorgt er voor dat het materiaal bij elkaar blijft en zo dus stevigheid creëert.

Ben jij nou geïnteresseerd geraakt in Multiplex, en zou jij het plaatmateriaal wel kunnen gebruiken voor jouw toekomstige project? Neem dan eens een kijkje bij Sleiderink Bouwmaterialen. Deze hebben een ruim assortiment platen met verschillende maten en vormen Multiplex!

Comments zijn uitgeschakeld.